Drömmen som går i uppfyllelse prisvärt, centralt och naturnära

 

När du tänker på ditt drömboende vill du förmodligen ha allt och lite därtill. Lägenheten ska passa dig och din livssituation, det är viktigt att det finns bra skolor och fritidsaktiviteter i området, och att det är smidigt att ta sig till arbetet och city. Samtidigt bör det finnas bra utbud av butiker, service och socialt liv med bra urval av kaféer och restauranger. Visst låter det ganska perfekt? I Kvarteret Skogsbacken finns allt det där.

Vi på Hökerum Bygg skapar hem där du ska trivas, oavsett om du bor själv, eller har familj. Just nu planerar vi för byggstart av Kvarteret Skogsbacken i centrala Tyresö. Det blir totalt 83 moderna lägenheter, 30-116 m2, i ett socialt område med gemensamma terrasser som binder ihop de tre huskropparna. Vi skapar 1-4 rok, men också en etagelägenhet på hela 6 rok.

Arkitekthuset som ritat lägenheterna har lagt stor vikt vid att få till välplanerade hem. Alla lägenheter har antingen egen terrass eller balkong som kan byggas om till uterum. Förråd finns utanför dörren och parkeringsmöjligheter byggs in i föreningens garage. För att ytterligare stärka det sociala livet har de ritat ett gemensamt hus som kan hyras för kalas, om du behöver jobba ”hemifrån”, eller använda som gästboende.

Här i Tyresö finns gott om skolor och förskolor med olika inriktningar för barn och ungdomar i alla åldrar. Och trots att du bor centralt så finns naturen runt knuten och Tyresta nationalpark, sjöar och Stockholms södra skärgård bara några kilometer bort. Här kan du idrotta på elit- eller motionsnivå. I centrum hittar du Tyresövallen med fotbollsplaner, ishall och den nybyggda Aquarena där du simmar, gymmar eller bara slappnar av med familjen.

Efter 40 år i branschen har vi på Hökerum bygg lärt oss mycket om att bygga bostäder. Vi har en väl genomtänkt process där vi planerar, driver och bygger projekten själva.  Det här gör att vi kan bygga moderna bostäder mer kostnadseffektivt och till ett avsevärt lägre kvadratmeterpris, utan att göra avkall på det som är viktigt; hållbarhet och kvalité. För oss är det viktigt att de hem vi bygger passar både din livssituation och din plånbok.

Så, välkommen hem

 

Naturnära boende

 

I Tyresö, helt nära Tyresö Centrum, bygger vi ett naturligt boende för alla som vill få nära till både fina grönområden och rekreation, men med pendelavstånd till Stockholm. Alldeles i närheten finns stora strövområden, Tyresta nationalpark, sjöar och bara någon kilometer bort har du tillgång till Stockholms södra skärgård.

Här uppför vi nu Kvarteret Skogsbacken, tre huskroppar med 83 lägenheter, sammanhållna av gemensamma terrasser. Moderna, ljusa lägenheter, från 31 till 116 m2. Alla lägenheter har antingen egen terrass eller en till två balkonger som kan byggas in till ett extra uterum. Alla lägenheter har egna förråd utanför lägenheten och parkering hittar du i föreningens garage.

 

Gemensamma utrymmen

 

Mellan hus 1 och 2 kommer vi att bygga en gemensam lokal. Vi kallar det för övernattningslägenhet för vi tror att detta blir ett rum som medlemmarna hyr för övernattningar, födelsedagar, barnkalas eller varför inte ha en riktig grannfest här.

 
 
Bollmora Gårdshuset.jpg
 
 

Parkering

 

Under husen byggs två garage med 30 parkeringsplatser samt 14 parkeringsplatser utomhus vikta till Kvarteret skogsbacken. Garageplatserna kommer troligtvis att kosta 800 kr/månad inklusive moms och parkeringsplatserna utomhus kommer troligtvis kosta 300 kr/månad. Parkeringarna hyrs ut till föreningens medlemmar. Dessa följer alltså inte lägenheterna utan tecknas genom ett separat hyresavtal. Observera att föreningen äger rätt att justera hyran för parkeringsplatserna (t.ex. beroende på efterfrågan). Mindre justeringar av ytor och antal p-platser kan bli aktuella i samband med finplaneringen.

 

 

En Egen hantverkare

 

En av betongens nackdelar är att det krävs lite extra utrustning och kraft för att borra upp krokar, gardinstänger och annat i väggar och tak.

För att göra det lite lättare för dig som kund att komma till rätta i lägenheten erbjuder vi två timmars kostnadsfri snickarhjälp. Ett par veckor efter att du har flyttat in i din lägenhet kan du få hjälp med sånt där som så lätt blir liggande och ska göras ”en annan dag”.

En bokningslista för snickarhjälpen kommer finnas tillgänglig i samband med att alla har tillträtt sina lägenheter i det hus/den etapp som din lägenhet tillhör. Sen är det bara för dig att hålla dig hemma på avtalad tid och vara redo som arbetsledare. Snickaren har med sig vanliga verktyg och du själv fixar skruvar, plugg och annat material som du vill ha hjälp med att montera.

Snickare.jpg
 

Bofaktabroshyr